fantastisk upplevelse


Första lektionen vi hade idag var med ”LångG”, det är läraren som är både döv och blind.

Bästa som hänt på hela veckan var idag när jag för första gången fick taktiltolka till ”LångG” när vi redovisade uppgiften vi fick av honom för ca tre veckor sen. Det var verkligen en upplevelse och det var superroligt. Har varit så nervös inför detta rätt länge så det var skönt att äntligen få ha det gjort och nu längtar jag tills nästa gång. Jag lärde honom även ett nytt tecken idag, parning. Jag och F fick nämligen uppgiften att ta reda om en insekt som vi sedan skulle redovisa om på teckenspråk och då berättade hon att Svarta Änkan honan äter upp hanen efter parning. Först trodde ”LångG” att jag sa Mc Donalds så det blev lite fel. Då fick jag bokstavera ordet och sedan fick han känna med hans hand på min andra hand för att känna hur jag höll den sen fick han ha sin hand under min andra hand när jag gjorde rörelsen på den andra. Svårt att förklara men hoppas ni förstod någolunda.image

På torsdagar är klassen indelad i tre grupper. Grupp 1, 2 och 3. Grupperna är indelade i olika nivåer vilket då grupp 3 är på högsta nivå. Lärarana anser då mig att tillhöra grupp 3. Ibland undrar jag om de har gjort ett dåligt val gällande detta eftersom jag ibland är ett stort frågetecken när lärarna tecknar. Vissa dagar tycker jag att det går jättebra och andra dagar sämre. Undrar om grupp 2 ändå hade varit bäst för mig. Fast jag tror det börjar lossna mer och mer för mig nu.

Innan redovisningen tittade vi på en film om en kille som också har RP (ögonsjukdom Retinitis Pigmentosa) som ”LångG” har. Killen blev skickad till Linköping för att kolla balansen hos en öronspecialist. Vi hade rätt roligt under filmen när vi kom till denna läkare för det måste ju vara Sveriges tråkigaste läkare. Han var så tråkig att det blev roligt att titta på honom. Och så säger han så här ”Jag tänkte ta och visa en liten bild för dig” och så tar han upp en jättestor bild ist.

imageTolken till höger och läkaren till vänster.imageSen blev stackarn fastspänd i en läskig stol bara för att han skulle vridas i 40grader i typ 4 min.

Sen hade vi lektion med ”GoMorron” och då skulle jag berätta att jag köpt ny mobiltelefon men jag råkade göra vaktmästarens persontecken ist så det blev att jag hade köpt en ny Pelle ist. Även den lektionen hade vi väldigt roligt eftersom jag av någon anledning hade fått snusk på hjärnan och tyckte att tanka och ladda var snuskiga tecken. Det är helt underbart att vi har lärare med sådan rolig humor. ”GoMorron” sa att det inte var sexualkunskap de lärde ut på skolan när han såg hur röd och generad jag blev när alla gjorde narr av mig.

Sista lektionen för dagen var med fröken ”Blyg” vi tränade åter igen ögonbryn med henne. Urk säger jag, jag har nog för mycket okontrolerade muskler där för mina ögonbryn tycks åka lite var som helst. Jag ser dessutom så himla arg ut när ja ska ställa frågordsfrågor då ögonbrynen ska ner till mitten av ögonen och upp på sidorna. ”Blyg” sa till mig och skrattade lite att jag ser så arg ut och igår skrattade hon åt mig för att mitt ena ögonbryn åkte upp medan det andra stannade kvar där nere. Igår fick vi dessutom titta oss själva i en spegel när vi gjorde det. Jag och ”HKlocka” skrattade som tusan för att jag såg så arg ut.

Fasiken också, nu är det inte långt kvar tills vi ska ha prov. Biten jag oroar mig mest över och har mest problem med är avläsning. Nervös, nervös.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: