upptagna veckan


Det är så mycket som har hänt helgen som var och denna vecka.

I lördags vigde jag och hjärtat oss så att jag skulle få hans efternamn. Förstår att familjen och många vänner är besvikna som inget visste och som plötsligt fick reda på det genom att jag bytte status på facebook. Jag vill be om ursäkt för det, självklart skulle jag ha berättat för er innan jag ändrade status. Men var inte ledsna över att ni inte blev bjudna, det var inget bröllop och dem enda som fick komma var de två vittnen man skulle ha med sig. Det kanske blir ett riktigt bröllop i framtiden och då blir ni självklart bjudna.

Nog om det, på kvällen när vi firade namnbytet kom Jasons tjejvän till Debaser som jag och Ann satt och pratade rätt mycket med. Jättetrevlig var hon. Jason berättade för henne att jag hade sytt min klänning själv och hon frågade om jag var sömmerska. Det är jag ju inte, jag bara hoppas på det bästa när jag syr. Berättade att jag även stickar och då frågade hon om jag kunde sticka en tröja till Robert Gustafsson. Det hade ju varit jätteroligt att få göra det men den behövde vara klar inom 2 veckor eftersom de skulle stätta igång filminspelningen då. Jag tipsade om min moster och sa att hon är snabb och duktigt, så vi utbytte lite uppgifter och jag gav henne min mosters visitkort.
Jag har för övrigt stickat klart den ljusrosa onepiecen med luva nu, finns bild i creation och även en bild på strumporna jag gjorde för rätt länge sen men inte hunnit tagit bild på. Nu har jag virkat ett litet gosedjur, en kiwifågel efter eget mönster. Rätt nöjd måste jag säga för att vara första gången jag virkat utan att följa något mönster. Nu fattas bara ögon som jag ska köpa idag, och så har jag börjat sticka på en liten kofta som ska ha rosmönser runt.
image

I söndags var jag tillbaka till Stadshuset för att volontärjobba lite inför festen som kungen och drottningen skulle komma till. Var meningen att jag skulle stanna där under hela festen för att hjälpa Naomi när det var hennes tur att ställa sig på balkongen för att inleda föreställningen med en kort liten dans med heliumballonger och sedan släppa ner dem på golvet med ett litet paket knutet i snöret. Men eftersom jag är rätt gravid så orkade jag inte stanna där så länge. Hade ju varit roligt att få se kungen och drottningen men kände att min hälsa är viktigare.
image

I tisdags var vi och tittade på en ny lägenhet i Farsta. Vi känner att vi verkligen inte kan bo kvar där vi bor nu. Imorse t.ex. när jag duschade och precis hade schamponerat håret försvinner plötsligt vattnet. Jag hör att vattnet fortfarande rinner men det kommer inget. Inser ganska snart att en slang måste ha lossnat. Stänger av, går ut och rundar duschen. Och visst var det så, åhhh hade verkligen ingen lust att ringa hyresvärden med schampo i håret och behöva få honom att komma ner för att fixa det, hade dessutom ingen lust att missa bussen heller. Lyckades sätta in slangen själv men så fort jag satte på kranen igen lossna den, gjorde ett nytt försök och öppnade inte kranen lika mycket. Yes det höll och jag kunde skölja ur håret. Nu har vi äntligen fått en ordenlig lägenhet i Farsta, en 4a dessutom så nu kan jag ha ett syrum där jag kan ha min symaskin och mitt garn. Sen får nog min mans gitarrer plats där också.

Igår på väg till jobbet satte hon sig bredvid mig som frågade om jag kunde sticka tröjan utan att känna igen mig. Hon satt och pratade med hennes vän mitt emot och jag satt och lästa tidningen så ville inte störa. Tiden gick och de fortsatte att prata och hon upptäckte inte mig. Jag har ju min morgonrutin då jag först läser Metro och sedan stickar jag den tid som är kvar, men när jag skulle ta fram mitt garn och börja virka på min kiwi tvekade jag lite. Då kanske hon plötsligt skulle upptäcka mig och jag var rädd för en konstig stämning. Men jag tänkte att jag gör ju detta varje morgon så hon kanske inte skulle tro att jag tog upp dem bara för att hon skulle vända sig mot mig och fatta att det var jag. Ist för att göra det kom hon på att hon träffat mig och började prata om mig med hennes vän. Då ville jag ju verkligen inte hojta till och säga att det var mig hon pratade om. Sen ville jag ju höra vad hon sa om mig också, det blev en intressant resa till jobbet.

Dumt nog köpte jag en bilbarnstol igår som jag egentligen inte ville ha. Ska se om jag kan sälja den annars ska jag klä om den.

Idag ska jag till barnmorskan och lyssna på mitt under och sen ska jag träffa Ellenor och vår gamla gemensamma vän Karolina från högstadiet. Kommer bli myspys. Sen måste vi berätta för hyresvärden att vi flyttar den 15 september, han blir nog så där lagom glad.

Ja det var lite uppdatering från vad som har hänt som jag inte hunnit skriva om.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sofia
  Aug 31, 2012 @ 12:40:18

  Har ni fått lägenhet nu!!!? Gud vad kul,när flyttar ni?
  Grattis även till ”giftemålet” eller vad det nu kallas utan bröllop 🙂
  Hoppas du får en fin helg.

  //Soffan

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Aug 31, 2012 @ 12:46:53

   JAAAA!!!! 😀 Vi har fått en 4a i Farsta som vi flyttar till den 15 september. Vi får bo där i 4-5 år så det är perfekt. Jättefin är den!
   Tack,ja vad kallar man det? känns så fel att säga giftemål då det snarare var ett namnbyte från vår sida 🙂

   Trevlig helg du med och hoppas allt är bra med dig och magen 🙂

   C

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: