Black fish


Jag och Peter brukar titta ganska mycket på dokumentärer om allt möjligt.

En dokumentär vi såg som definitivt är värt att nämnas handlar om Sea Word och deras späckhuggare. Vilket plågeri det är att ha dem där i små poolerna. Hur dem separerar bebisarna från mammorna för att de påverkar showen annars. Hur dem har kvar en späckhuggare som har dödat massor av tränare bara för att han är värd miljoner kronor pga hans spermier.

späckhuggare

Jag grät så mycket över denna dokumentär, om hur dåligt dem har det i Spanien, hur mycket skador dem får pga dåliga pooler och psykiskt påfrestande att ha så lite utrymme som dem delar med de andra späckhuggarna.

Tränarna berättade hur lite de visste om späckhuggarna och att de inte hade någon utbildning utan bara trodde på allt som ledningen berättade. Att deras hängande fenor på ryggen var jättevanligt och att även späckhuggarna i det vilda hade det. Hur blinda alla var.

Det här är en dokumentär som alla borde se, och jag förstår inte att det inte har blivit förbjudet att ha späckhuggare och andra större fiskar i pooler som där. Det finns många som protesterar men inte tillräckligt då det fortfarande är lagligt. Känns som att det är dags för oss i andra länder att börja reagera.

RÄDDA WILLY!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: