klagoinlägg


För några dagar sedan fick jag en kommentar ang. inlägget när jag var hos barnmorskan.

Verkar som att det blivit lite missuppfattning där. För jag har inte alls menat att jag är otacksam över att vara gravid och jag är glad över att jag blev gravid så snabbt igen.

Det är sånt här som gör att gravida kvinnor får dåligt samvete. De som blir gravida snabbt och lätt får inte klaga för att de kan iaf bli gravid. De som har haft det svårt att bli gravid får inte klaga för de ska vara glada att de lyckades bli gravid till slut. DÅLIGT TÄNK! Att vara gravid 9 månader tar på krafterna, man mår dåligt ibland och har ont. Klart man måste få klaga lite oavsett om man har lätt eller svårt att bli gravid. Det tog en vän till mig ca 2 år att bli gravid, hon blev överlycklig när hon fick positivt på stickan, men så kom extremt illamående, hon fick dåligt samvete och skuldkänslor över att hon klagade och tyckte det var jobbigt, just för att hon borde ha tacksamhetskänslor ist. Och så ska det ju inte vara! För oavsett hur mycket man längtat efter att bli gravid tar det ju inte bort hur jobbigt det sedan kan vara att faktiskt vara gravid.

LÅT GRAVIDA KLAGA!

IMG_20140401_102014

Här kommer iaf en efterfrågad magbild. Nu är jag i vecka 28, för att vara exakt 27+4

Jag måste säga att jag tycker att det är rätt tråkigt att folk tar så illa vid så fort man skriver att man är lite missnöjd med sin kropp. Gravid eller inte. Folk tar illa upp om man påpekar att man gått upp lite eller om man gått ner. DU SKA VARA NÖJD! Bla bla bla. Jag skrev inte ens att jag var missnöjd över att jag gått upp (fast det var jag så klart) bara att jag hade gått upp som jag trott.

Men hallå! Alla är väl missnöjd med sin kropp då och då. Klart att man går upp när man är gravid och att man inte ska gå ner. Men man kan ju fortfarande försöka äta hälsosamt. Jag har ju berättat att jag äter sötsaker varje dag, jag tar ansvar för det. Jag har gått upp en hel del. Men jag klagar inte (eller jo lite), jag vet ju vad jag stoppar i mig, jag vet hur jag rör på mig.

Skriver jag om när jag är hälsosam, tränar och äter nyttigt ja då får jag påhopp för det. Är det allt du tänker på kan jag få som kommentar. Nej det är inte allt jag tänker på, men det är en del. Alla vill väl vara hälsosam och må bra, gå ner de kilo man gått upp under graviditeten. Det är ju inte så att jag bantar eller går på diet. Vad är grejen med er som klagar? Är ni missnöjda med er egen situation som gör att ni måste klaga på andra?

Skriver jag att jag ätit dåligt och inte tränat, ja då får jag skit för det.

Ska jag helt enkelt sluta skriva överhuvudtaget om allt som har med kropp och hälsa? Jag är ju inte extrem på något sätt, varken gällande träning, mat eller överdrivet överflöd av mat.

För er som inte har insyn gällande barnmorskans kurva men som ändå känner för att klaga på den vill jag att ni ska veta att det gäller barnets hälsa. De mäter magen för att se till så att hen följer sin kurva så barnet växer som hen ska. Är det något fel med den hälsokollen?

Sorry hörrni för detta negativa inlägg men ibland blir jag bara så irriterad på folk som måste klaga på saker de inte har någon vetskap om. Kolla upp lite först, är ett förslag.

So what att jag inte alltid gillar min kropp! So what att jag vill bli smalare och se snyggare ut i kläder! Måste jag hålla tyst om att jag vill känna mig snygg och trivas i min kropp? Att jag vill må bättre och känna mig friskare? Är jag konstig som känner så?

Och vet ni, jag har bokat tid hos frisören på lördag, då permanentar jag mitt hår. Är det något ni också vill klaga över? Nu slår gravidhormonerna till. Här kan ni får något mer att klaga över…
2014-04-01 10.44.42

Svettfläck under armhålan. Den ni 😉

Annonser

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. sandratrankell
  Apr 01, 2014 @ 18:41:07

  Klart man ska få klaga! Gravid eller inte! Man ska få klaga även om man har mycket att vara tacksam över! De där 9 månaderna man är gravid kan jag tänka mig inte bara är en dans på rosor! Klaga på för du gör något jättestort och så fint som att ge liv åt en ny människa 🙂

  Svara

 2. Linn
  Apr 01, 2014 @ 17:36:19

  Haha, en kommentar från en flodhäst till en annan (snart är du där 😉 ) – vilken tur att människor som ovan inte läser min blogg där det typ bara är klagomål , herrejösses, jag har ju till och med klagat på rädslan att få barnet!! Det måste säkert betyda att jag inte vill ha barnet. Människor har för mycket tid över när man orkar ta sig tiden att klaga över en blogg. Man kan ju hoppas att människorna som står dig nära pratar med dig personligen om det är något allvarligt som stör dem, för helt ärligt, hur dåligt kommer du nu må när du mist en så fantastisk läsare? 😦 (säg hej till mina graviditetshormoner)

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 01, 2014 @ 17:58:44

   Ja visst är vi hemska och patetiska människor som klagar lite granna på vår blogg. Och när vi skriver något bra, ja då skryter vi. Det påpekade hon gärna på kommentaren till detta inlägg.
   Ja jag kommer ju ligga sömnlös i flera nätter nu i sorg av att ha mist en läsare jag inte visste jag hade förrän nu med dessa negativa kommentarer.

   Kram fina flodhäst 🙂

   Men det är så klart väldigt tråkigt med onödiga kommentarer. Då är jag hellre utan 🙂

   Mer positivitet åt folket 🙂

   Svara

 3. Lina
  Apr 01, 2014 @ 14:33:01

  Varför har du ett kommentarsfält om du tycker att det är så fel att folk kommenterar olika/har åsikter? Ska man inte få läsa bloggar så fort man blir provocerad? Ska alla bara få skriva ”åh vad fin du är och bra” bla bla. Jag tycker att ditt skrivande ibland är patetiskt,därför ville jag kommentera det. Punkt. Sen lägger du lite väl mycket fokus på just ”bli gravid” grejen. Det jag störde mig mest på är ditt skryt. Ärligt talat så bryr jag mig inte om du blev gravid fort eller inte,och jag har själv inga ungar så jag skiter faktiskt i hur jobbigt det är.
  Klaga på om du känner att det är vad du vill ha din blogg till,eller skryt. Du förlorade iallafall en ny läsare idag.(du verkar inte ha så många så anyway).
  Tack och hej då.

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 01, 2014 @ 14:53:26

   Klart man får kommentera, men då måste jag ju få svara också 🙂
   Alla är vi lite patetiska ibland. Vi är ju människor. Jag är ju gravid, det är min vardag så klart det blir en del av det. Det är ju bra att du slutar läsa om du inte gillar vad du läser. För bådas skull 🙂
   Måste man ha många? Är sånt viktigt för dig?
   Önskar dig ett fint liv. Tack och hej 🙂

   Svara

  • sandratrankell
   Apr 01, 2014 @ 18:34:09

   Men läs inte den här bloggen om du ogillar det hon skriver så mycket. Bittert att ens kommtera på det sättet du gör. Ägna din energi på något annat än att kritisera någon som du inte ens känner (eller gör du?)

   Svara

 4. Stina
  Apr 01, 2014 @ 12:36:23

  Läste den där kommentaren på förra inlägget och fnissade lite. Hon har ju ingen aning om vad det handlar om. Skrattretande. Men vissa känner behovet av att uttrycka sig iaf.
  Hur som helst. Vi får klaga! Foglossningar och sammandragningar och att känna sig som säl hör till, det vet alla. Men det innebär inte att det är lättare eller härligt. Och vi som har blogg har all rätt i världen att skriva vad vi vill i den. Bra som dåligt. Folk behöver inte läsa om dom blir så provocerade. Jag har läst om jättemånga som försökt i hundra år att skaffa barn och hur de sedan får skuldkänslor när de klagar över krämporna när de lyckats. JAG har det också. Skuldkänslor verkar höra till det här med att vara gravid och det är ju helt förjävligt. Man kan säga såååå mycket om allt det här och om folk som klagar på vår klagan. Men fuck them och klaga på, det har vi rätt till. Det gör jag! 😉

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 01, 2014 @ 12:45:01

   Visst är det synd att man som gravid inte får klaga! Många säger, ”de får skylla sig själv som blev gravid”. Så skulle ju inte en person som själv varit gravid säga till någon. Jag tror nästan att denna kvinna som skrev kommentaren är lite bitter, kanske kan hon själv inte bli gravid och kände att hon behövde ta ut det på någon annan?
   Ja fasiken, klaga på, vi bär på ett barn i magen, kroppen går igenom en otrolig förändring och ska faktiskt livnära två personer.

   MER klagan från gravida 🙂

   Svara

 5. Denice
  Apr 01, 2014 @ 09:50:06

  Hahaha fan vad bäst du är! Jävligt oväntat med bilden på slutet men så roligt xD

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: