jag visar mig


Innan jag börjar gå in på det här med frisören och håret ska jag berätta lite om dejten jag och Peter hade i fredags.

Denise och hennes två döttrar kom runt halv sex på kvällen. Eftersom Cassandra bara haft barnvakt en gång tidigare när hon var 3 månader visste vi inte riktigt hur det skulle gå men anade att det skulle funka galant. Hon var ju dessutom så upptagen att leka men tjejerna att hon inte brydde sig sen när jag och Peter skulle gå. Vi förklarade för Denise sovrutiner och sen var det inte så mycket mer än så. Cassandra hade redan ätit middag så hela den biten var avklarad.

Jag och Peter åkte till en restaurang inte alls långt ifrån där vi bor. Vi fick i bröllopspresent av en vän ett restaurangbesök för 2 så vi beslöt oss för att utnyttja den. Blev ett Thaiställe. Haha när vi parkerat bilen utanför restaurangen som låg på övervåningen på ICA Maxi i Huddinge kändes det inte så där jätteromantiskt och vi satt i bilen och velade ett tag om vi skulle gå in eller åka någon annan stans. Men efter lite om och men bestämde vi oss för att ge stället en chans. Tror den romantiska känslan försvann lite av att det fortfarande var så ljust ute också. Men när vi väl kom in så var det rätt så mysigt. Visst sätena på sofforna var trasiga och serveringen var rätt långsam men det var mysigt med lilla vattenfallet på vägen upp för trapporna och belysningen och bambun i båsen i satt. Så det blev ändå rätt romantiskt. Det var en 3rättersmiddag med vårrullar som förrätt, hot pot till huvudrätt och friterad banan med glass som efterrätt. Jag lyxade till det med alkoholfri öl till maten 🙂

Tidigare skrev jag om hur nervös jag var över att vi skulle sitta där och inte ha något att prata om. Jag hade läst tidningen i dagar och inte hållt mig från att ta upp vissa ämnen jag läst om tidigare under veckan bara för att spara dem till dejten. Men vi hade faktiskt saker att prata om och jag behövde inte prata om det jag hade läst i tidningen. Vi pratade om framtiden för vår planet, idéer på hur man kan rädda världen och företagsidéer. Tiden gick jättefort och vips var efterrätten uppäten och dags att åka hem. Det blev inte så jättesent, men det räckte gott och väl för mig. Var helt slut när vi kom hem så det blev bums i säng så fort Denise och tjejerna åkt.

Det hade gått jättebra att natta Cassandra, inga problem alls så det var skönt. Hon vaknade dock sedan mitt i natten runt 1 tiden och kunde inte somna om så hon var vaken till 5 på morgonen i vår säng då Peter fick nog och lade henne i hennes egen säng. Hon grät lite och var upprörd men efter 3 minuter hade hon slocknat. Resultatet blev ju dock att alla tre var trötta hela lördagen.

2014-04-05 09.25.46

Men Cassandra var ju glad och sprallig för det

2014-04-05 11.41.11 2014-04-05 11.41.16

Innan jag skulle kila iväg till frisören för att fixa det sablars håret spenderade jag och Cassandra lite tid på balkongen så solen sken varmt och skönt. Måste verkligen ta tag i detta fixabalkongenprojektet, men det kostar ju så mycket pengar.

Håret = usch.

Jag visste ju att det var en chansning att göra det här i Hagsätra. Det syns ju så tydligt på båda dessa salonger som ligger här att det huvudsaken klipps gammelhår här. Och med det menar jag att det oftast klipps kort hos gamla människor och inte så mycket frisyr och styling. Jag hade ju pratat med dem veckan innan, sagt hur jag ville ha det. Att jag ville ha stora lockar som när man lockar med locktång. De pekade på en bild och sa att det bara gick att få till det lite vågigt, perfekt tyckte jag. Kan ju säga att det blev allt annat än som på bilden.

För det fösta så klippte hon av mig allt mitt hår innan hon satte in spolarna för att jämna till frisyren. Visst ok, men åhh hon klippte ju på tok för mycket för att jag skulle kunna ha de där stora vågorna. Sen rullar hon på spolarna, FASIKEN! Jag förstod ju faktiskt redan då att resultatet inte skulle bli som jag bad om. Hon rullade dessutom luggen vilket jag inte ville men inget sa jag. Jag blir så jädra vek och feg. Vågar inte stå upp för mig och säga hur jag vill ha det. Hon frågade inget utan bara körde på. Jag var där från 12.30 till 15.15 och var så trött att jag bara satt och sov medan hon gjorde allt. Orkade inte hålla ögonen öppna med en konstant känsla över att jag skulle bli jättemissnöjd. Men optimist som jag kan vara hoppades jag på att det skulle bli jättefint.

BLÄ! När hon klippt av ännu mer hår efter att ha tagit ut spolarna och fönat. Såg bedrövligt ut. Hon hade klippt av allt underhår, precis som en tantfrisyr. Pottfrisyr. Luggen stod åt alla håll och ja jag såg ut som en okammad pudel. Passar inte alls mitt ansikte. Men hon var ju så nöjd och tyckte det blev så fint. Jag sa att det var ju inte precis det jag hade tänkt mig då jag ville ha stora lockar ”Det här är de stora lockarna” FUCK!!!!! kunde hon inte bara ha varit ärlig från början och sagt att näh tyvärr det går inte att göra såna stora lockar du vill ha, ditt hår är för kort, vi har inte såna stora spolar. NÅGOT! 1100 kr fick jag punda upp. Gick där ifrån och drog luvan över huvudet. Så fort jag kom innanför dörren hemma började jag störtgråta och gömde mig i badrummet. Peter och Cassandra öppnade dörren där jag satt på toalettlocket och grät i floder. Stackars Cassandra började också gråta när hon såg mig så fick försöka hålla tårarna inne för hennes skull. Peter tröstade mig så gott han kunde och Cassandra gav mig pussar. Jag hoppade i duschen för att försöka tvätta bort lockarna men det gick så klart inte utan det blev bara ännu fulare.
2014-04-06 10.31.51
Jag borde ha förstått bättre än att gå dit! Varför var jag tvungen att chansa!
2014-04-06 10.43.36
Försökte fixa lite med mousse och hårband så det såg någorlunda normalt ut när vi skulle iväg och träffa Mark och hans familj i Nacka Forum. Ville helst inte gå ut på 1 år. Och jag vet jag överdriver säkert, och är ytlig och allt det där. Men det är faktiskt inte så roligt att gå ut eller ens titta sig i spegeln och känna sig ful och oattraktiv.

IMG_20140407_100304
Cassandra är en sådan pappflicka att hon t.o.m. vill bära hans kläder 😉

Idag är det ju måndag, jobbdags. Köpte två plattor med hårspännen när vi var i Nacka och båda plattorna gick åt för att kunna få någon bukt på håret idag.
2014-04-07 06.29.35 2014-04-07 06.29.47

2014-04-07 06.30.02 2014-04-07 06.30.50

Får väl försöka hitta på något roligt med detta hår som Peter säger 😉

Annonser

18 kommentarer (+lägga till din?)

 1. denice
  Apr 08, 2014 @ 09:31:17

  Jag färgar aldrig håret men lägger i en toning max 2 gånger per år så det är ju ingenting. jag använder inte heller några som helst produkter, fönar inte å använder inte värmetång. Har knappt aldrig utsläppt hår utan det sitter mest i klämma.
  Använder hårinpackning vid varje dusch å serum i håret inför varje borstning 🙂 Så jag tar hand om håret men är vääääldigt tråkig med det 😛
  jojo alltså jag har en fin å bra kvalité på det, men hårstråna är bara tunna, och det går ju inte att påverka på något sätt.
  Men hade önskat att jag hade tjocka hårstrån 🙂 växer ditt hår snabbt?

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 08, 2014 @ 09:39:29

   Damn shit vad du tar hand om håret, haha jag använder bara shampoo och balsam, head & shoulders.
   Ok då fattar jag, är nog svårt att ändra tjockleken på hårstråna kan jag tänka mig.
   Mitt hår växer tack och lov supersnabbt 🙂
   Ditt?

   Svara

   • denice
    Apr 08, 2014 @ 11:32:15

    head n schoulders?! :O ooooh det är som sandpapper på mitt hår, haha. Har blivit avrådd att INTE använda det. haha. jag måste ha ett lite dyrare schampoo som är skonsammare mot mitt . Ja herregud vilken skillnad det ska vara på hår å hår då. Jag kämpar och kämpar med att få det längre än till axlarna, men i helvete heller att det bli nå längre trots allt jag gör för det ;( Så nej, de växer till en viss längd, sen blir det sprött å går av vid den där längden. Fattar ingenting. men kanske måste börja äta nå kosttillskott.. något som går innifrån kroppen och ut. Istället för att bara hålla på med de yttre-jag. Hur blir ditt hår om du plattar det med plattång? tänkte på klippningen.. hur ser det ut då?

   • Klok utan Brillor
    Apr 08, 2014 @ 11:49:16

    Jag kan endast använda det schampoot, använder jag något annat blir det fett jättefort och inte alls fint. Det finns ju speciella tabletter man kan äta för att få just finare hår och naglar. Växer dina naglar lika sakta?Brukar gå i ett det där.
    Just nu vågar jag inte platta det eftersom det sliter så mycket och det är redan tillräckligt slitet, sen blir det svårt att platta när håret är så här kort. då är det bättre att föna med en borste. Men det är så fult klippt att jag kommer se ut som en svamp 😦

 2. Stina
  Apr 07, 2014 @ 15:14:06

  Sådär ser mitt hår ut när jag inte fönar det så jag vet precis hur det känns. Inte kul alls.

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 07, 2014 @ 15:51:36

   Men ditt hår som är så snyggt. Hur ofta måste du föna?

   Svara

   • Stina
    Apr 07, 2014 @ 17:14:18

    Först och främst måste jag ha ett bra schampo och balsam. Sen måste jag föna det med borste för att dra ut lockarna ordentligt tills det är helt torrt.
    Jag har krusigt/krulligt/flurigt hår så det är fasen inte lätt att få ordning på så efter varje dusch måste jag anstränga mig lite för att få det som jag vill. Sen brukar jag locka det eller lägga det med papiljotter för att få de där fina lockarna som du också var ute efter 🙂

   • Klok utan Brillor
    Apr 07, 2014 @ 18:04:16

    Damn det var då ett jädrans jobb. Låter som att det tar lång tid att få i ordning på :/

   • Stina
    Apr 07, 2014 @ 18:45:25

    Man vänjer sig. Men det bästa är väl att få lockarna fina så man slipper dona så mycket.

   • Klok utan Brillor
    Apr 08, 2014 @ 04:23:41

    Får hoppas på det 🙂

 3. Anna
  Apr 07, 2014 @ 13:08:25

  Nämen stackare 😦 Så jäkla typiskt att inte frissan kunde vara ärlig! Men du får se det som att du iallafall lärt dig något av detta. Sen tycker jag att det ändå blev ganska coolt,tänk sen när det växer ut lite 🙂 Det var även fint med alla spännena. Stor kram till dig och hoppas veckan iallafall blir bra.

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 07, 2014 @ 13:18:19

   Jag tror alltid att jag lär mig, men vips så sitter jag där i stolen och vågar inget säga. Och hon, ja hon bara körde på. Men men nu borde jag iaf ha lärt mig 😉

   Haha när det växer ut kommer det vara platt i botten och lockigt i resten, får hoppas att det inte ser allt för jädrigt ut, men då kan jag iaf sätta upp det och klippa till det 🙂

   Ja det blir ju många hårspännen med mycket trix och fix. Men det får funka 🙂

   Önskar dig en trevlig vecka med, och att vi hörs under vecka 😀
   Kram

   Svara

 4. denice
  Apr 07, 2014 @ 10:38:38

  stackars jag förstår hur det känns. jag har också varit hos frissan en gång å blivit missnöjd att jag börjat gråta direkt när jag klivit innanför dörren hemma. det suger. men jag tyckte att det såg fint ut med hårbandet..? finns ju många varianter på såna också. jätte breda och sen diadem kanske går? kram på re

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Apr 07, 2014 @ 12:12:16

   Det som känns så jobbigt är att jag nu hela tiden måste fixa det, kan inte bara ha utsläppt för då ser jag ut som en clown. Och jag som var ute efter att inte behöva fixa det, haha
   Hade det bara blivit klippt fult eller färgat hade jag kunnat fixa det, men det är svårt att fixa en permanent som dessutom har en ful klippning.

   Får hoppas på att det växer snabbt och blir bättre då. Jepp blir mycket hårband och diadem, men samtidigt kan jag inte lägga ut hur mycket pengar som helst på det.

   Frillan du fick till med haha piken blev ju riktigt snygg 🙂
   Du funderar inte på att klippa?
   Kram

   Svara

   • Denice
    Apr 08, 2014 @ 05:28:07

    Hehe ja jag drog bara över tröjan över huvudet å så kom den frisyren fram, blev liiiite sugen på att klippa så men är hemskt osäker om jag ändå skulle passa i det från Alla vinklar.. Jag var hårmodell en gång på gymnasiet och då klippte dom page på mig å det gillade jag tyvärr inte. Och stt se mig bakifrån såg bara trist ut…
    Så vet inte.. Men har nämnt det iaf för Jonas.
    Men jag har ju planer att göra samma som dig ;p permanenta lockar, (de får absolut inte bli skruvar). Jag har ju lite längre hår så håret lär bli till axlarna kanske efteråt. Får se hur det blir. Ska ringa frissan å höra om jag har nog bra kvalité på håret först.
    Hur länge sitter en permanent i?

   • Klok utan Brillor
    Apr 08, 2014 @ 05:53:55

    Jag tycker du passar jättebra. Men om du vill permanenta och har långt hår är det nog bäst att göra det först 🙂
    1-2 år beroende på hårkvalite. Sist höll det i lite mer än 1 år men dem försvinner inte helt bli bara mindre lockigt

   • Denice
    Apr 08, 2014 @ 08:22:20

    Vet inte hur mina svar läggs här under tråden nu för det finns bara en ”svara inlägg” knappt å det är under kommentaren som du la först…
    Men iaf så ringde jag min frisör nu och frågade om hennes åsikter å hon kommer inte att göra nån permanentning på mig 😦 har alldeles för tunna hårstrån sa hon. Det skulle förstöra mitt hår och det är ju dumt när vi äntligen fått bukt på det.
    Men ja, de betyder ju att jag aldrig kan permanenta det ;(
    Hon sa att jag kommer få så fult hår att jag inte kommer må bra. Å då är de ingen mening alls för jag mår hemskt dåligt när jag ser att håret är slitet.
    Men Buuuhuuu, har ju hört detta flera gånger förut att ingen vill göra det på mig men tänkte att jag hade friskt hår nu så kanske de går, men icke.
    Hopp :p du har tur som får permanenta det då iaf å kan göra de när håret är långt 🙂
    Kram

   • Klok utan Brillor
    Apr 08, 2014 @ 08:33:51

    Så vitt jag sett hamnar svaren du skriver under svaren jag skriver 🙂

    Men vilken bra frisör ändå 🙂 Hade du gått ill frisören jag gick till hade hon permanentat utan att tveka för hon bryr sig inte, vill bara ha pengar. Färgar du ditt hår mycket? Kanske om du låter din egen hårfärg växa ut? Då kanske du kan permanenta?
    Jag använder aldrig hårprodukter och har slutat färga håret så jag har rätt bra kvalité på håret, lite för bra ibland.
    Mitt hår känns rätt förstört just nu. Hon använde förmodligen gamla kemikalier också, är jag nästan bergis på 😦
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: