samtal och något nytt


I onsdags hade vi utvecklingssamtal på förskolan om Cassandra. Var så roligt denna gång för fröken hade filmat lite från dagen när Cassandra lekte och målade. Hennes bästa vän heter Armin och de leker jämt med varandra och gör vad den andre gör. Klippet hon visade var när Cassandra satt i soffan och läste en bok, sen kom Armin som ville hoppa på soffan ist för att sitta och läsa så Cassandra kastade boken och hoppade med honom. En annan pojke kom (pojken som bet henne för övrigt) och han fick inte vara med.
Cassandra säger Amin väldigt ofta, lilla söt tjejen. Hon blir så glad när vi ska till skolan och börjar ropa både på Amin och Oja (fröken Roja). Fröken berättade att Cassandra är väldigt smart och att hon förstår mycket, hon är även en av de få som kan göra alla rörelser till sångerna på sångstunden och gör dem glatt innan sångfröken hinner. Det enda jobbiga med Cassandra är att hon har svårt att varva ner när det är dags för sovstunden, de tror att det är för att hon blir så spidad av allt som händer runt omkring och alla intryck hon hela tiden får. Hon vill leka och har därför inte tid att sova.  Idag ska de prova att ge henne napp på sovstunden för att se om hon kan varva ner med den. Jag gillar det inte då det känns som att ta ett steg tillbaka, men om det funkar kommer ju Cassandra och personalen må bättre av det och hon kommer bara ha den vid sovstunden så fick gå med på det. Sen var det ju det här med att Cassandra vill ha mer mat fast hon redan har, och om de tar bort maten från bordet vill hon ha Rojas mat. Sen tuggar hon och spottar ut maten, en riktig kackerlacka är hon 😉
Så ja det var väl det vi hade väntat oss att de skulle säga, speciellt om sovstunden då vi vet att de har fått kämpa hårt för att få henne att somna. Så vi får se hur det går nu. Ville veta hur det gick med fotograferingen men glömde helt bort att fråga, tiden gick så fort och vi satt t.o.m. över 10 minuter av vår tid då vi inte kunde sluta prata om vår älskade dotter.

Den här veckan har gått fort, synd att det regnar i helgen. Det är tivoli på vår parkering och jag hoppas att Cassandra kan få åka lite karuseller då hon gillar fart och höjd. Får väl ta och sätta på henne galonisar så hon kan åka trots regn.

Har sytt och broderat klart en påsväska till Cassandras bollar. Påsar och korgar är så otroligt enformiga och tråkiga att sticka och virka så därför provade jag på något nytt.
image

image

Gjorde även eget mönster,
image

image

och blev väldigt nöjd 😄

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: