crunchy granolakakor


Jag har fått kakmani och jag gillar dem knapriga. Bakade de godaste kakorna hittills.

Hittade ett jättegott recept på Granola hos Kocken i klackar som jag tänkte skulle bli supergott som kakor. Så det blev

Granolakakor med choklad

image

Ju mer nötter och frön ju större sats.

Sätt ugnen på 170°C

Micra i 30 sek eller tills det smällt
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk kanel

Mixa i matbredaren tills det blir smulor
Ca 1 dl cashenötter och
1 dl solrosfrön
0.5 dl pumpafrön
1 msk skalade mandlar

Blanda sedan ner
1 msk stevia strö
0.5 tsk bakpulver

Blanda det torra med det blöta och tillsätt
1 äggvita
och grovhackad sockerfri mörk choklad.

Blanda tills det blir en fast deg, rulla antingen till bollar i önskad storlek för att sedan pressa ut dem till runda kakor på bakplåtspapper eller forma dem direkt till runda kakor på plåten (jag tyckte det var lättast i detta fall).

Grädda i ca 15 min, ta ut och låt svalna så dem hårdar till sig.

Mums mums mums.

Nästa gång blir det nog med mandelbitar isf för choklad. Och en sats med russin såklart 😉

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. linn
    Nov 15, 2014 @ 10:45:02

    Önskar man bodde granne med dig så man fick smaka alla härligheter

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: