nyttig kladdkaka med kokos/blåbärskräm


image

Botten
1 dl honung
100 g sockerfri mörk choklad
3 äggvitor (1 dl från flaska)
1/2 dl stevia
1 tsk vailjpulver
1 krm salt
1 dl kokosmjöl

Kokos/båbärskräm
1 burk kokosmjölk (som stått i kylen över natten, använd endast krämen)
2 dl frysta tinade blåbär
2 msk stevia
1/2 msk majsstärkelse

Färska blåbär till granering.

Sätt ugnen på150°C

Avpassa bakplåtspapper i en avtagbars form.

Smält honungen i kastrull. Ta av från plattan och rör ner chokladen i bitar för att smälta.

Vispa ihop äggvitor, stevia, vaniljpulver och salt poröst. Rör ner havremjöl och chokladblandningen.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

image

Låt kakan svalna något innan formen lossas.

image

Kokos/blåbärskräm
Micra blåbären i ca 1 min och mosa sedan med en gaffel, blanda ner majsstärkelse och stevian. Häll bort överflödig saft, dock inte allt.

Vispa kokosmjölken så den blir mjuk och häll i blåbären och fortsätt vispa tills det blir någorlunda fast.

Smeta ut över botten, täck över och låt stelna i kylen i minst 1 timme.

Granera med färska blåbär.

Tips! Du kan göra en god smothie av kokosvattnet som blir kvar genom att mixa vattnet med 1 banan, lite frysta blåbär och honung.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Anna
    Nov 19, 2014 @ 08:33:30

    Nu har jag läst om din kaka i flera dagar. Saknar en uppdatering! 😦 Kram Anna

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: