styra drömmar


När jag var yngre trodde jag att jag drömde på samma sätt som så många andra. Men när jag började gymnasiet och började diskutera drömmar med mina nya vänner upptäckte jag att jag inte alls drömde som mina vänner.

Jag kan nämligen styra mina drömmar och bestämma vad jag vill drömma och hur jag vill drömma.

Om jag drömmer om något jag inte vill drömma kan jag ändra det. Blir det för läskigt kan jag avbryta drömmen eller styra bort det läskiga.

Ni ska få några exempel.

Som många andra unga tonårstjejer var Brad Pit på topplistan för snyggaste karln i skådisvärlden och jag drömde därför ofta om att vi hade ett förhållande och att han plötsligt kund;  ringa mig och säga att han hade en lucka och kunde komma och hälsa på mig och att han var på väg. Så han kunde därför dyka upp på de ställen jag befann mig på och då blev jag en väldigt populär tjej.

Jag blev jagad av utomjordingar och skulle låsa dörren till huset men oavsett hur mycket jag vred på låset var dörren fortfarande olåst när jag dubbelkollade dörren. Då tänkte jag bara ”detta är en dröm, detta är min dröm, dörren är låst” och så vips var dörren låst.

En favoritdröm jag hade när jag gick i högstadiet handlade om monster och demoner. Det var under perioden som jag läste väldigt mycket fantasyböcker. Jag drömde då att jag var en helt vanlig tjej som gick i skolan (samma skola som jag gick i då) men jag hade ett magiskt osynligt svärd på ryggen. Ibland hände det att monster och demoner lyckades ta sig över till världen jag levde i och de kunde plötsligt dyka upp i t.ex. skolmatsalen eller gympasalen osv som jag slogs mot. När jag tog tag i det osynliga svärdet och drog ut den från slidan förvandlades mina kläder till de kläder de hade i fantasyböckerna jag läste. Jag kunde även öppna en portal för att ta mig till den andra världen och ibland hände det att jag tog med någon vän.

En annan dröm jag gärna drömde om när jag var yngre var att jag kunde flyga och bodde bland molnen. Haha ja då var jag Guds dotter och Djävulen försökte fånga mig. Ibland tog jag med en vän till mitt lilla molnhus och så hoppade vi på molnen.

Sen drömmer jag så klart inte alltid återkommande drömmar. Som den gången jag drömde att polisen jagade mig. Jag gömde mig i en garderob och de hittade mig. Vilket jag i samma stund kom på att det ville jag ju inte så jag spolade tillbaka hela drömmen, drömde exakt som jag drömde första gången bara att denna gång hittade de inte mig i garderoben.

Ett annat exempel med en engångsdröm var när jag och ett gäng människor vandrade i en skog och kom fram till en ödelagd by. Jag fick en känsla av att det var en onskefylld by med onda andar och kände att jag inte hade någon lust att drömma om läskiga saker den natten så vi bestämde att inte gå till byn utan vände helt enkelt om och gick där ifrån.

Men oftast är det svårt för mig att drömma om samma dröm exakt som jag drömt tidigare. Eller det är inte själva drömmen som är svår att upprepa utan det är att få en fortsättning. Så om jag drömde en jättebra dröm och vill drömma om den exakt som jag drömde den eller vill ändra lite för att fortsätta drömmen är det oftast väldigt svårt och drömmen går bara på repeat.

Har ni några frågor om ang mina drömmar och hur jag drömmer eller om era egna, lämna gärna en kommentar.

Nu… Lite bilder på barnen,

image

Tjejerna har julbak med mormor

image

Julgransköp med moster Elin

image

Och pynt

image

Julkort

image

image

image

Dansshow

image

Badkarskonst

image

image

image

Pulkautflykt 😅

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Linn
  Jan 05, 2016 @ 08:37:17

  Jag är likadan, jag kan dock inte alltid bestämma över mina drömmar utan det beror på hur djupt och ”i vilken sömn” jag är i tror jag. Ibland kan jag styra drömmen efter hur jag vill drömma, ibland bara drömmer jag och minns knappt drömmen när jag vaknar.

  Svara

  • Klok utan Brillor
   Jan 05, 2016 @ 08:40:21

   Jag brukar ofta börja drömma något som jag inte själv bestämt men sedan under drömmen kan jag ändra den till hur jag vill ha den. Jag brukar komma ihåg drömmen medan jag drömmer den men sedan när jag vaknar och försöker minnas glömmer jag ibland. Men jag har fortfarande kvar känslan efter drömmen, brukar du också ha det?

   Svara

   • Linn
    Jan 10, 2016 @ 08:44:35

    Ja, när jag haft en dröm jag styrt själv så känns den ofta väldigt verklig och känslan sitter kvar. Är det en bra dröm så kan jag försöka i flera nätter att drömma den drömmen igen. Vid dåliga drömmar så kan det bli riktigt illa, jag har vaknat och gråtit i timmar och vägrat att somna om av rädsla för att drömma samma sak igen. För ibland styr jag drömmar, utan att de blir helt styrda. Jag blir liksom hjälplös i min egen dröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: